Kolacja z oryginalnym menu słynnego polskiego transatlantyku tss Stefan Batory

 Z okazji pożegnania w Gdyni wystawy „Polskie Transatlantyki – Opowieści z Polskiej 1”, która 2 kwietnia wyrusza z Centrum Gemini  Muzeum Narodowego w Szczecinie, Szef kuchni Bohemian razem z Gdyńskim Szlakiem Modernizmu oraz Szlakiem Kulinarnym Centrum Gdyni, przygotował specjalną atrakcję – oryginalną propozycje menu ze Stefana Batorego. Karta dań będzie obowiązywała w restauracji w najbliższy weekend od 30 marca do 1 kwietnia. Każdy będzie mógł skorzystać z propozycji rejsowych przysmaków  w bardzo atrakcyjnych cenach – przekąski 5 PLN, zaś dania zasadnicze już od 8 PLN). W karcie dań znajdą się m.in.Karmazyn saute z masłem paprywkowym, dorsz saute z cytryną, czy sznycel siekany po zbójnicku.

Jako oprawa wieczoru FOTO pokaz zdjęć polskich transatlantyków, w tym z okresu lat 30-tych.

Przypominamy także o piątkowej prelekcji Pana Huberta Bilewicza, o godz. 18:00 poświęconej wnętrzom i wyposażeniu polskich transatlantyków. Wystawę o polskich transatlantykach można oglądać w Centrum Gemini na I piętrze w porach otwarcia galerii, do niedzieli, 1 kwietnia 2012 r.

więcej informacji o polskich transatlantykach oraz historii kulinarnej Gdyni na stronie: www.kulinarnagdynia.pl

Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Digg